nieuws

27 jan 2013, 11:11

Politie bederft lekker weekendje voor tientallen veroordeelde Groningers

Het begrip ‘prettig weekend’ kreeg zaterdag voor veel inwoners van Groningen onverwacht een totaal andere lading toen zij ongenode gasten op bezoek kregen. Het betrof politiemensen die bezig waren aan een executieactie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie hield zaterdagmorgen in de drie noordelijke provincies een executieactie. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen.


In totaal zijn 205 adressen bezocht. 53 personen zijn aangehouden. De uit te zitten straffen variëren van 10 dagen tot 343 dagen. Er is voor ruim € 32.000,- aan openstaande boetes geïnd. Vier auto’s zijn buiten gebruik gesteld. Verder zijn er nog negen niet onherroepelijke vonnissen uitgereikt.


Tijdens het bezoek aan de woning van een 28-jarige veroordeelde man aan de Amkemaheerd in Groningen, trof de politie op de bovenverdieping een kleine hennepkwekerij aan. De man had kort daarvoor geoogst. De politie nam 300 gram gedroogde henneptoppen in beslag. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aan de actiedag namen ongeveer 45 medewerkers van politie en justitie deel.