nieuws

27 nov 2012, 10:10

Platform helpt Groningers bij energiezuinig wonen

Groningen krijgt een energiebesparingsplatform. Groningers met vragen over energie besparen in huis kunnen hier vanaf 1 maart volgend jaar terecht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het platform bestaat uit een website en een helpdesk. Op de website is objectieve informatie te vinden over energie besparen. Het platform gaat Stadjers ondersteunen bij het maken van hun keuzes op de energiebesparingsmarkt. Ook brengt het platform hen in contact met betrouwbare uitvoerders: de zogenoemde 'Slimaanbieders' (noordelijke consortia die betrouwbaar adviseren en/of uitvoeren). Wanneer mensen na het bezoeken van de website nog vragen hebben, dan kunnen ze bellen of mailen met de helpdesk. Naast het met elkaar in contact brengen van vraag en het aanbod wil het platform ook laten zien wat er allemaal al gebeurt op het gebied van energie besparen in Groningen.

Met het platform wil de gemeente Groningen werken aan haar ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. Het platform wil stimuleren dat huishoudens in Groningen energie (gaan) besparen.