nieuws

09 aug 2001, 00:12

Platform GRAS organiseert weer diverse activiteiten

Het Platform voor Architectuur en Stedenbouw in Groningen, Platform Gras, begint het nieuwe seizoen met een groot aantal nieuwe activiteiten. Een aantal activiteiten vindt plaats in het kader van Blue Moon en Noorderlicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf 25 augustus tot 30 september, tegelijk met Noorderlicht, vindt er in het gebouw van de dienst RO/EZ aan het Zuiderdiep een fototentoonstelling plaats. Hier zijn de werken te zien van Andrea Stultiëns en Edland Man. Voor de fotografieopdracht Groningen onderzochten zijn, elk vanuit een andere invalshoek, de leefstijlen in de Groninger wijken Paddepoel, Oosterpark en Lewenborg.
Op zondag 26 augustus geeft Toyo Ito een lezing in het Groninger Museum. Dit is de eerste in een serie van vijf lezingen door de architecten die Blue Moon vorm hebben gegeven. Vanaf dinsdag 28 augustus geeft Platform Gras dagelijks, met uitzondering van maandag, rondleidingen langs alle locaties van Blue Moon. De hele maand september doet het culturele wijkvernieuwingsproject ‘Huis aan Huis’ de Oosterparkwijk aan.
Woensdag 5 september is de officiële opening van het Wall House. Belangstellenden kunnen zaterdag 8 september onder begeleiding van een deskundige gids een rondleiding krijgen door het bijzondere huis. Ook zondag en maandag is het Wall House geopend voor publiek.