nieuws

25 mrt 2014, 10:10

Plannen Grote Markt-oostzijde worden aangepast: grotere winkelpanden

De plannen voor de Grote Markt oostzijde worden aangepast. Velen vroegen zich al af hoe het nu toch staat met het vervolg van de Grote Markt-plannen nu Vindicat is opgeleverd en waar artist-impressies voor de rest van de oostwand blijven. Die laten op zich wachten omdat de hoofdarchitect de plannen heeft aangepast, zo meldt de website Groningen Vernieuwt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2008 is het beeldkwaliteitsplan vastgesteld, dat de Berlijnse architect Thomas Müller maakte voor de oostwand. Nu, anno 2014, wordt duidelijk dat dit beeldkwaliteitsplan flexibeler moet. Uit onderzoek blijkt dat de markt behoefte heeft aan grotere winkeloppervlaktes, aldus Groningenvernieuwt.nl

 

Een en ander betekent dat de plek van de verbindingsstraat Grote Markt-Nieuwe Markt op een andere plek moet kunnen komen dan in het beeldkwaliteitsplan van 2008 is vastgelegd. Zo kan er binnen de oostwand makkelijker geschoven worden om deze grotere winkeloppervlaktes mogelijk te maken.Dit betekent een partiële wijziging van het bestemmingsplan én een aanvulling op het beeldkwaliteitsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt binnenkort voor zes weken ter inzage gelegd. Gelijktijdig vindt de inspraakprocedure over het aangepaste beeldkwaliteitsplan plaats.

 

 

 

www.groningenvernieuwt.nl