nieuws

14 aug 2000, 00:12

Plan voor kart Grand Prix in hart Groningen

Het centrum van Groningen is een geschikte plek voor het houden van een grootschalige kartrace, stelt een groep noordelijke initiatiefnemers. De kleine maar razendsnelle kartautootjes kunnen volgend jaar de stad even veranderen in een immense outdoor-kartbaan. Een energydrinkproducent en lokale horecabedrijven hebben zich bereid getoond het evenement te financieren en op poten te zetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eerste race zou in mei 2001 gehouden kunnen worden. Wanneer de gemeente de nodige vergunningen verleent, is de weg vrij voor een nieuw noordelijk evenement. Over het te verrijden stratencircuit is op dit moment nog geen duidelijkheid. ‘De Diepenring rondom het centrum is genoemd als optie, maar het racen kan natuurlijk ook op de Grote Markt plaatsvinden’, aldus woordvoerder Dick Jager van Koninklijke Horeca Noord-Nederland. Deze horecavereniging verwacht dat het evenement tienduizenden mensen naar de Martinistad lokt.
‘Op de racedag zullen prominente rijders uit het kartcircuit op de baan in actie te zien zijn’, aldus woordvoerder evenementen Muriël Dalmulder van energydrinkfabrikant en hoofdsponsor Red Bull. Het bedrijf is als hoofdsponsor één van de initiatiefnemers voor dit type races in Nederland. De ondernemers in Groningen zullen de plannen in de praktijk uitwerken.
De eerste kart Grand Prix in ons land is afgelopen zondag in Enschede verreden.