nieuws

21 aug 2001, 00:12

Peuters op straat gezet door nalatigheid gemeente

Door nalatigheid van de gemeente Reiderland hebben veertig leerlingen van peuterspeelzaal ’t Speulhoeske in het oost-Groningse Beerta een week extra vakantie. De kinderen werden maandagochtend weer naar huis gestuurd toen bleek dat de gemeente na negen weken nog het lekkende dak niet had gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het mankement was ruim voor de zomervakantie aanhangig gemaakt bij de dienst onderwijs. De gemeente beroept zich voor het abuis op de bouwvak.
,,Het hele gebouw is drijfnat, inclusief alle stoppenkasten en electra’’, verzucht directrice D. Gernaat van ’t Speulhoeske. ,,Bovendien is een heel stuk van het plafond naar beneden gekomen. Het is volkomen onverantwoord hier kinderen te herbergen.’’ Volgens de directrice was het voor zowel kinderen als ouders ,,een grote teleurstelling’’ dat ze vandaag niet naar school konden.
De gemeente heeft inmiddels toegezegd de fout zo snel mogelijk te herstellen. ,,De bouwvak liep synchroon aan de schoolvakantie’’, excuseert een woordvoerder zich. ,,Maar binnen een week zijn de kinderen weer onderdak.’’