nieuws

09 apr 2001, 00:12

Peuters Groningse peuterspeelzalen ziek van schoolklimaat

Het binnenklimaat van een Groningse peuterspeelzaal is zo slecht dat een aantal peuters en leerkrachten inhalators moet gebruiken om vrijelijk te kunnen ademhalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit meldt het Groninger Dagblad Stad. De leerkrachten en de peuters melden zich al weken regelmatig ziek. De schoolleiding heeft inmiddels alarm geslagen bij de verantwoordelijk wethouder. Ambtenaren namen direct polshoogte bij de school in de Groningse Oosterparkwijk, maar konden geen duidelijke oorzaak voor de ademhalingsproblemen vinden. Daarom start de Arbodienst binnenkort een grondige inspectie.
De Groningse wethouder R.J. Bron vermoedt dat een ondeugdelijk verwarmingssysteem de boosdoener is. Twee jaar geleden waren er ook al problemen met de klimaatbeheersing. Toen bleek de luchtvochtigheid te laag en zijn er extra planten in het schoolgebouw geplaatst.
De problemen doen zich alleen voor in de nieuwbouw van het schoolgebouw. De peuters en hun leerkrachten zijn overgebracht naar een deel van de school waar de problemen nog niet zijn gesignaleerd.