Nieuws

Petitie tegen mogelijke bouw kerncentrale in Eemshaven

De bouw van een kerncentrale in de Eemshaven mag niet langer een taboe zijn. Dat stelde onlangs de fractie van BBB in Provinciale Staten van Groningen. Volgens fractievoorzitter Gouke Moes kan Nederland het zich niet permitteren om alleen in te zetten op zonne- en windenergie en zou een kerncentrale in de Eemshaven ook een optie moeten zijn. Milieudefensie Groningen laat vandaag weten het daar niet mee eens te zijn, en start een petitie.


Leestijd: 1 minuut

Met die petitie roept Milieudefensie tegenstanders op tot actie tegen plannen voor een kerncentrale, die de milieugroepering als duur, gevaarlijk en schadelijk voor het milieu beschouwt.

Dorti Been van Milieudefensie: “De plannen voor de bouw van een kerncentrale in de Eemshaven baren vele inwoners van Groningen zorgen. Kerncentrales zijn buitengewoon duur en dat geld kunnen we niet stoppen in klimaatoplossingen die nu dringend nodig zijn. Bovendien vormt een kerncentrale in de Eemshaven een dubbele bedreiging, zowel vanwege de kwetsbaarheid voor aardbevingen als vanwege de impact op het ecosysteem van de Waddenzee.”

De petitie zal worden overhandigd vlak voor de Statenvergadering op 5 juni aan de Provinciale Statenleden, de Gedeputeerden en de Commissaris van de Koning in Groningen.

Inmiddels hebben al honderden mensen de petitie getekend. 

(Foto boven: Archieffoto Kerncentrale website VVD.)