nieuws

28 nov 2012, 08:08

Personeel PI Ter Apel in actie tegen mogelijke sluiting

Het personeel van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel gaat woensdag actievoeren tegen de mogelijke sluiting van de gevangenis. Een deel van het personeel gaat morgen met een bus richting Den Haag om het Tweede Kamerdebat – waar gesproken wordt over de bezuinigingen binnen het gevangeniswezen – bij te wonen. Personeel dat woensdag aan het werk is, voert actie bij de poort van de PI.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De actie vindt plaats tussen 12.00 en 12.30 uur bij de toegangspoort. Vakbondsbestuurders zullen de gevangenismedewerkers toespreken.

De ondernemingsraad van de PI Ter Apel heeft maandag overleg gevoerd met de collega-ondernemingsraden van de andere noordelijke gevangenissen (PI Hoogeveen, PI Leeuwarden en PI Veenhuizen). Ook de vestigingsdirecteuren van de vier gevangenissen en gemeentelijke en provinciale bestuurders waren bij dit overleg aanwezig. Afgesproken is dat er gezamenlijk actie wordt gevoerd om kabinet en Tweede Kamer ervan te overtuigen dat sluiting van een groot deel van de noordelijke gevangenissen geen optie is.