nieuws

16 sep 2001, 00:12

Personeel Hortus Haren verliest vertrouwen in directeur

Het personeel van de Hortus Haren heeft het vertrouwen in directeur M. Drissen opgezegd. Zij schrijven in een brief aan Drissen dat zijn optreden ‘een cruciale factor’ is in het hoogstwaarschijnlijke faillissement van de Hortus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het personeel hoopt met de brief te bereiken dat de Hortus bij een eventuele doorstart na faillissement een andere directeur krijgt. Drissen zegt niet te overwegen om op te stappen. Hij voelt zich persoonlijk geraakt door het gebrek aan vertrouwen, maar vindt dat hij als ‘kapitein’ het zinkende schip als laatste moet verlaten.
“Hij heeft nagelaten als directeur een leidende rol te spelen, maar de plannen die hij presenteerde waren te mager”, zegt Martin Cnossen namens het personeel. “Wij hebben de indruk dat een faillissement nu onontkoombaar is. Onze kansen liggen in een eventuele doorstart na een faillissement. Met deze brief geven we aan dat we na een doorstart met een andere directeur verder willen.”
De colleges van B&W van Groningen en Haren besloten dinsdag 11 september om geen extra geld meer in de Hortus te steken. Zij hebben geen vertrouwen in de reddingsplannen van directeur Drissen.