nieuws

27 dec 2000, 00:12

Personeel Arriva-Stad steunt acties niet langer; tweespalt bij chauffeurs

De Ondernemingsraad van Arriva in de stad Groningen verzet zich tegen de acties van hun collega’s uit de rest van het bedrijf. ‘We laten ons niet voor het karretje van de directie spannen’, aldus de medewerkers. Daarmee is er tweespalt ontstaan binnen de noordelijke Arriva-chaueffeursEen en ander meldt vanochtend het Groninger Dagblad-Stad

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Groninger Dagblad Stad heeft de Ondernemingsraad van Arriva in de stad Groningen een brief gestuurd aan de directie en het overige personeel van dit bedrijf. Daarin laten de stad-Groningse chauffeurs weten in de toekomst niet mee te doen aan eventuele nieuwe stakingen. De Groningse Ondernemingsraad heeft het gevoel dat het personeel wordt misbruikt in de strijd met de provincie Groningen. ‘Het is een conflict tussen Arriva en de provincie Groningen. Daarin wensen wij geen partij te zijn’, aldus de Groningse Ondernemingsraad.
Maar de andere Arriva-chauffeurs in de provincie en in Friesland en Drenthe zijn het daar niet mee eens. Zij blijven zeer actiebereid. ‘Nu, ja, de stad-Groningse chauffeurs nemen nu eenmaal een aparte positie in. Want zij hebben al een vierjarig contract met de gemeente Groningen. Het conflict met de provincie gaat dan ook niet direct over hen. Maar het getuigt niet erg van solidariteit’, zo laat Aldert Haverman, secretaris van de ondernemingsraad van Arriva desgevraagd weten reactie op de actie van zijn stad-Groningse collega’s.