nieuws

02 aug 2001, 00:12

Pavlov Media wil schadevergoeding voor verloren films

De organisator van de filmprojecties op het stadhuis, Pavlov Media, is niet van plan om zeven zoekgeraakte films zelf te betalen. De maker van de films, Cineco, zou hier voor op moeten draaien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De films zijn vorige week met de post van Amsterdam naar Groningen gestuurd, maar nooit aangekomen. Volgens Iris Koffijberg is het pakje het laatst gesignaleerd op het sorteercentrum van PTT Post in Amsterdam. Verdere pogingen om het pakje te traceren liepen op niets uit. ‘Inmiddels heb ik de moed opgegeven dat ik de films nog terugkrijg.’
Cineco heeft snel kopieën van de films gemaakt en die zijn wel veilig aangekomen. Hierdoor komen de voorstellingen op de Grote Markt niet in gevaar. Gedurende drie weken wordt dagelijks een andere film vertoond. Samen brengen ze een reis van Dorkwerd naar het Wad in beeld.
De speciale 35 millimeter films kosten per stuk bijna duizend gulden. W. Trimbos van Cineco wil geen schadevergoeding toezeggen, maar staat er in principe positief tegenover. ‘Ik zal mijn best doen om ze geen twee rekeningen te sturen’, verklaart hij.