nieuws

14 dec 2012, 10:10

Partijen willen ‘opheldering’ over kosten afscheidsrecepties Groningse wethouders

De Partij voor de Dieren en de Stadspartij willen ‘opheldering’ van het college van B en W over de kosten van de afscheidsfeestjes van de voormalig wethouders Elly Pastoor, Karin Dekker en Frank de Vries. Die kostten samen € 50.000, zonder dat de Raad daar volgens deze oppositiepartijen vooraf in was gekend. De partijen hebben hiertoe gezamenlijk schriftelijke vragen bij het college ingediend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerjan Kelder, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren vindt € 50.000 veel geld. “Zeker in een tijd waarin het college op van alles en nog wat moet bezuinigen, bijvoorbeeld ook op het Nieuwjaarsfeest voor de bevolking, vind ik dit een bedrag waarover ik wel graag vooraf was ingelicht. De feestjes zijn misschien niet duurder dan die van vorige vertrekkende wethouders, maar we leven in een heel andere tijd dan tien jaar geleden”.


“Volksvertegenwoordigers moeten aan de kiezers verantwoording kunnen afleggen voor forse uitgaven en als de Raad vooraf niet op de hoogte wordt gesteld, kan zij dat niet doen.”, aldus Robert Prummel, fractievoorzitter van de Stadspartij.


De Stadspartij en de Partij voor de Dieren willen onder andere weten of het niet tijd wordt dat Raad en College samen afspreken hoeveel afscheidsfeestjes mogen kosten. Bovendien vragen ze zich af waarom er niet is gekozen voor een gezamenlijk afscheidsfeest. Dat was vast goedkoper geweest.