nieuws

26 feb 2001, 00:12

Overvallen teisteren winkels Groningen-Zuid

In Groningen-Zuid zijn zaterdagmiddag drie winkeliers beroofd. Binnen enkele uren werden een kledingwinkel, een bloemenstand en een drogisterij het slachtoffer van een misdrijf. De politie heeft een speciaal team ingezet om de overvallers te vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond het middaguur werd een kledingwinkel aan de Verlengde Hereweg onder bedreiging van een mes beroofd. Met veel meer dan enkele tientjes kwam de overvaller niet weg. Om half vier werd een mes als wapen gebruikt bij een overval op een bloemenstand aan de Vondellaan en ook hier was de buit slechts enkele tientjes. Een drogisterij aan het Helperplein moest het tegen het eind van de middag ontgelden. ‘’De dader haalde een aantal bankbiljetten uit de kassa’’, meldt de Groninger politie.
‘’Op basis van de opgegeven signalementen gaat het in deze drie gevallen waarschijnlijk om verschillende daders’’, aldus de politie. Direct na de overvallen heeft het korps uitgebreide zoektochten uitgevoerd in de omgeving. Inmiddels is een tienkoppig Roof Coördinatie Team volop aan het werk om de criminelen op te sporen.