Nieuws

Overval Groningen vastgelegd op Google Streetview

Een overval op 14-jarige jongen in Groningen blijkt te zijn vastgelegd door de camera’s van Google Streetview. Dankzij de beelden op internet kon de politie in Groningen deze week twee 24-jarige broers die worden verdacht van de straatroof in de boeien slaan. Dat meldde de politie in Groningen vrijdag.


Leestijd: 1 minuut

De overval vond in september vorig jaar plaats in de Merwedestraat in Groningen. In maart van dit jaar ontdekte het slachtoffer dat de beelden op Google Streetview staan en nam hij contact op met de politie.

Volgens de politie is er vlak voor de overval een foto gemaakt waarop zowel de twee verdachten als het slachtoffer staan afgebeeld. Omdat het gezichten van de drie onherkenbaar waren gemaakt, nam de politie contact op met het hoofdkantoor van Google in Amerika, waarna begin deze maand de originele foto werd toegestuurd. Eén van de verdachten werd hierop door een rechercheur herkend. Omdat het om een tweeling gaat, werd gauw duidelijk dat de andere verdachte zijn broer moest zijn.

De tweeling gaf toe dat zij op de bewuste foto staan, maar ontkende de overval te hebben gepleegd. Wel bekende één van de broers dat hij geld van de jongen had verduisterd. Eén van de twee broers is inmiddels weer op vrije voeten, de ander zit nog vast omdat hij een openstaande boete niet kon betalen.