nieuws

22 jul 2001, 00:12

Overleg samenvoeging HCG en GTI in Groningen en Leeuwarden

De vakbond FNV Bondgenoten is betrokken bij besprekingen over een fusie tussen vestigingen van de GTI groep in Groningen en Leeuwarden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De GTI groep heeft in Noord-Nederland vestigingen in Roden, Delfzijl, Nieuwe Pekela (HCG) en Leeuwarden (FIB bedrijven). Bij de overname van HCG is met de vakbonden afgesproken dat over de samenvoeging van HCG en GTI in het Noorden overleg zal worden gevoerd. Dit overleg wordt in september gehouden. De toepassing van de nieuwe CAO Metaal&Techniek geeft soms aanleiding tot misverstanden, problemen daarover in Heerenveen zijn opgelost.
Bij de overname van HCG is tussen directie en vakbonden afgesproken dat over de daadwerkelijke samenvoeging per gebied met de vakbonden gesproken zal worden. FNV Bondgenoten had gevraagd daarover een concrete afspraak te maken. Inmiddels is bekend dat het gesprek over de samenvoeging ongeveer midden september zal plaatsvinden. Uiteraard zal FNV Bondgenoten over de uitkomst contact met de leden opnemen. En indien er gevolgen zijn, met kaderleden en leden overleggen.