nieuws

10 aug 2000, 00:12

“Over vijftig jaar zijn onze kinderen blij met de garage’

De Stadjers zijn sterk verdeeld over de plannen voor de Grote Markt. ‘Een verkwanseling van de geschiedenis’, zegt de een. ‘Gemakkelijk zo’n garage onder de grond’ zegt de ander. Twee meningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Robert Reigersberg: “Ik vind de plannen wel goed. Kijk, de ontwikkelingen staan niet stil. Mensen zijn bezig met het vervullen van behoeften. Dan kun je ze het beste een beetje tegemoet komen. Maak het vooral heel attractief. Dat de markt twee jaar open ligt voor de parkeergarage maakt me niet zoveel uit. Over vijftig jaar zijn onze kinderen blij met de garage. Dan zeggen ze tegen elkaar: “Weet je nog dat het hier een bouwput was.” En trouwens, in Egypte halen ze de piramides leeg en gaan ze met camera’s naar binnen. Waar praten we dan nog over?”
Bianca Canninga: “Ik vind het jammer als al die oude gebouwen gesloopt worden. Je weet niet wat ervoor in de plaats komt. Ik houd ook helmaal niet van moderne kunst. Daarom ben ik tegen. Die winkeltjes lijken me wel leuk en ook die garage lijkt me wel handig. Ik heb nog geen rijbewijs, maar als ik dat heb ga ik er zeker eens parkeren. Ik denk wel dat ze wegen er naar toe moeten verbreden. Maar als de Martinikerk gaat verzakken moeten ze direct stoppen.”
Ook u kunt meepraten over het grootste naoorlogse plan in Groningen op de speciale website: