nieuws

08 jan 2001, 00:12

(Oud-)Groningers Arling & Cameron winnen Popprijs 2000

Het duo Arling & Cameron heeft de Popprijs 2000 gekregen. Dit is zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het Noorderslagfestival in het Groninger cultureel centrum De Oosterpoort. Groninger Arling & oud-Groninger Cameron brengen een mix van onder meer pop, disco, jazz en easylistening. Vorig jaar vielen ze op met hun CD Music for imaginary films.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury koos voor hen omdat zij het duo origineel, heel visueel en fris vindt, en daarmee toonaangevend voor het afgelopen jaar. ,,Beluistering van de plaat brengt door de stijlcitaten een feest van herkenning teweeg, terwijl door de eigen vondsten een muzikale verrassingstocht ontstaat’’, aldus het juryrapport. Aan de Popprijs, een initiatief van de BV Pop, is een bedrag van 20.000 gulden verbonden. De winnaars ontvingen tevens een beeldje van Theo Mackaay.
De bijzondere band is reeds succesvol in Japan en de Verenigde Staten. Arling & Cameron zullen ondanks hun prijs niet op grote schaal toeren. ,,We treden slechts af en toe op en zullen in de komende tijd op een aantal festivals te zien zijn, maar we ambiëren niet drie of vier keer per week te spelen’’, vertelt Arling. ,,We gaan door met het voornamelijk in de studio scheppen van onze muziek’’.
Eerder werden Urban Dance Squad, Bettie Serveert en Marco Borsato onderscheiden. Vorig jaar viel Postmen de eer te beurt. Nederlandse acts als het Friese hitduo Twarres, Dyzack, Bauer en Green Lizard speelden tot diep in de nacht in de zalen van de uitverkochte Oosterpoort. Het zalencomplex was zaterdagavond en -nacht overigens het domein van louter Nederlandse artiesten. Noorderslag vormde de laatste avond van een tweedaags muziekfestival, waar jaarlijks duizenden fans uit het hele land op afkomen om hun favoriete bands te horen.