nieuws

02 jan 2013, 11:11

Oud en Nieuw feest in Golden Arm valt in water

Discotheek De Golden Arm in Groningen heeft het grootse Oud en Nieuw Feest in het water zien vallen. Een stroomstoring maakte een einde aan het feest voor ongeveer 500 feestvierders. Die moesten hun oud en nieuw op een andere manier gaan vieren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stroomstoring trad rond 01.15 uur op in de Hardewikerstraat, net een kwartier nadat de discotheek de deuren had geopend. De discotheek sloot om veiligheidsredenen meteen de deuren en geen gasten meer toegelaten. De tientallen gasten die al binnen waren, mochten nog even blijven wachten, maar hebben het pand verlaten toen duidelijk werd dat Enexis de problemen niet kon verhelpen.

In de wijk was krachtstroom onmogelijk. De discotheek had wel genoeg stroom voor de apparatuur, maar kon het klimaatbeheersingssysteem niet inzetten. Dat kan onveilige situaties opleveren. De Golden Arm wilde elk risico vermijden en besloot om het feest rond 3 uur ’s nachts af te gelasten.

De Golden Arm vindt het "eeuwig zonde" dat de 500 feestgangers hun oud en nieuw nu noodgedwongen op een andere manier moesten invullen en organiseert zaterdag een alternatief feest. Feestvierder die al een kaartje hadden, kunnen dan hun geld terug krijgen.