nieuws

30 nov 2017, 10:10

Oud-burgemeester Ouwerkerk blikt terug op Oosterparkrellen

Oud-burgemeester Ouwerkerk blikt terug op Oosterparkrellen

Het is komende maand precies twintig jaar geleden dat in Groningen de Oosterparkrellen uitbraken, die zouden leiden tot een ongekende politieke crisis in Groningen. De serie Andere Tijden blikt er volgende maand op terug en laat er oud-burgemeester Hans Ouwerkerk aan het woord. Op vrijdag 8 december is er al een voorvertoning van deze aflevering in het Groninger Forum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Als er op 30 december 1997 rellen uitbreken in de volksbuurt Oosterparkwijk gaat het mis in de communicatie tussen politie en burgemeester. Na een kritisch rapport ziet burgemeester Hans Ouwerkerk zich een paar weken later genoodzaakt zijn ontslag in te dienen. Het televisieprogramma Andere Tijden (NTR, VPRO) volgt twintig jaar na de rellen het verhaal van de neergang door de ogen van Hans Ouwerkerk, hoe hij zich in het oog van de storm bevond en daar niet meer uit wist te komen. 

 

Op vrijdag 8 december is in het Groninger Forum een voorvertoning te zien van deze aflevering, voorafgegaan door een inleiding door Hans Goedkoop, en gevolgd door een nagesprek met Hans Ouwerkerk en Rob Zijlstra (Dagblad van het Noorden), onder leiding van Cunera van Selm (RTV Noord). 

 

Voorvertoning Andere Tijden-aflevering over Oosterparkrellen, met inleiding van Hans Goedkoop en nagesprek met de hoofdrolspelers, o.l.v. Cunera van Selm: vrijdag 8 december, 20.00 uur

Entree: € 6,- Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Kaartverkoop via www.groningerforum.nl en de kassa van het Hereplein.