nieuws

13 mei 2001, 00:12

Order van 60 miljoen voor Groningse Koop Holding

De Koop Holding uit Groningen heeft een order in de wacht gesleept van 60 miljoen gulden. De order is afkomstig van Essent. Dat heeft directeur H. Koop zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Villa Gelria aan de Verlengde Hereweg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De order betreft de aanleg van een glasvezelkabel van Hamburg naar Groningen. De leiding wordt aangelegd in opdracht van Essent en is uiteindelijk bestemd voor het Amerikaanse bedrijf Tycom. Dit bedrijf heeft zich, zoals eerder gemeld, ook in Groningen gevestigd en legt een glasvezelleiding aan vanuit Engeland door de Noordzee naar de Eemshaven. Het is de bedoeling dat deze zee-leiding nu over land doorgetrokken wordt door Koop Holding.
Directeur H. Koop zei een en ander tijdens de presentatie van het jaarverslag. Daaruit blijkt dat het Groningse concern- één van de vijf grootste pijp-aanleg bedrijven van Europa – ook in 2000 een goed jaar achter de rug had. De winst bleef stabiel op ongeveer 25 miljoen gulden. Dit ondanks een geringe daling van de omzet van 2 miljard gulden tot 1,8 miljard gulden. Bij Koop Holding werken wereldwijd 4900 mensen. Het is veruit het ‘echt’ Groningse bedrijf dat wereldwijd actief is. Volgens Koop is dat alleen mogelijk dankzij Groningen Airport Eelde. Hij is zeer bevreesd dat de positie van dit vliegveld wordt ondergraven wanneer plannen om het in het weekend te sluiten doorgaan.