nieuws

07 feb 2001, 00:12

Opvangcentrum Groningen sluit door voortdurend geweld jegens vrijwilligers

Een opvangcentrum voor daklozen, de Open Hof, gaat sluiten omdat er sprake is van structureel geweld door drugsverslaafden jegens de vrijwilligers die er werken. De leiding is boos op wethouder Paas, burgemeester Wallage en de politie omdat de overheid de veiligheid van de medewerkers niet kan garanderen, zo meldt vanmiddag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht vanmiddag op Radio Noord gaat de Open Hof de deuren voorlopig sluiten omdat er sprake is van toenemend geweld door dealers en junks jegens vrijwilligers. Vooral sinds de acties van de politie in het Noorderplantsoen jegens junks en dealers is er sprake van extra bezoek van hen aan de Open Hof.
Volgens pastor Ter Beek is er nu sprake van een explosieve groei van het aantal bezoekers en een evengrote toename van geweld jegens vrijwilligers. ‘Dat vind ik onhoudbaar en onacceptabel’, zo liet hiuj weten. Volgens radio Noord verwijt hij het gemeentebestuur een veel te lakse houding in de aanpak van het probleem.
Wethouder R. Paas (CDA) liet weten dat hij de problemen met de burgemeester heeft besproken ‘We zitten er redelijk scherp bovenop’, zo stelt hij. Volgens hem moeten er afspraken gemaakt gaan worden met de politie om sneller naar de Open Hof te komen.
Woordvoerder P. Boomsma van de Regiopolitie Groningen zegt het niet terecht te vinden dat de politie de zwarte piet nu toegespeeld krijgt. ‘We zijn er wel degelijk heel snel na een medling vanuit de Open Hof’, zo stelt hij.