nieuws

24 aug 2000, 00:12

Opvang kinderen universitaire studenten van start

Studenten met kinderen, krijgen de komende drie jaar de gelegenheid gebruik te maken van ‘universitaire’ kinderopvang. De onderwijsinstelling bestudeert tijdens deze periode of er aan zulke dienstverlening behoefte bestaat. De universiteit wil een gedeelte van de kinderopvang voor kinderen van bijvoorbeeld studentenstellen betalen. ‘We geven de ouders een voorrangsetiket mee’, aldus een woordvoerder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De universtiteit heeft er geen enkel zicht op hoeveel mensen van deze regeling gebruik willen maken. ‘Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat we betalen voor kinderopvang wanneer de moeder studeert en de vader werkt’, aldus een woordvoerder van de universiteit.
Voorzitter van het College van Bestuur Kuipers stelt dat ook studentenorganisaties geen goed idee hebben of er opvangbehoefte is. ‘Misschien lokken we wel een bepaald gedrag uit’, lacht hij, ‘En hebben straks meer studenten kinderen’.
Een kinderopvangplaats kost twaalfduizend gulden per jaar. Van zo’n plaats maken doorgaans twee of meer kinderen gebruik. De universiteit heeft nog geen limiet gesteld, maar laat wel onderzoek doen om al te grote verrassingen te voorkomen.
Van kinderopvangregelingen in het verleden werd niet op grote schaal gebruik gemaakt.