nieuws

04 aug 2001, 00:12

Opsporing verzocht besteed aandacht aan vermoorde Sasja

Het AVRO televisieprogramma Opsporing Verzocht besteed op maandag 6 augustus om 22.00 uur uitgebreid aandacht aan het rechercheonderzoek naar de dood van de straatprostituee Sasja Schenker uit Groningen. De vrouw werd op dinsdag 17 juli dood gevonden in het Slochterdiep bij Lageland. De politie probeert door middel van Opsporing Verzocht nieuwe informatie te krijgen over de kleding van Sasja en over de bromfiets waarmee zij op 12 juli haar woning aan de Irislaan verliet. De opnamen voor het programma zijn vrijdag gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sasja Schenker werkte als prostituee op de tippelzone in de stad Groningen. Haar lichaam werd op dinsdag 17 juli gevonden in het Slochterdiep bij Lageland, vlak achter de roeibaan van Harkstede. De vrouw werd naakt in het water aangetroffen en bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Enkele dagen na het aantreffen van het lichaam werd in het water van het Slochterdiep een zak met kleding gevonden. Na onderzoek bleken in de zak kledingstukken - een tweetal jassen en een truitje - van Sasja te zitten. Op zaterdag 14 juli werd in het Sterrebos achter het Joodse monument aan de Hereweg in Groningen een bromfiets aangetroffen. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat dit de bromfiets is waarmee Sasja was weggegaan. Ook werd een helm bij de bromfiets aangetroffen.
De politie toont tijdens de uitzending kleding, de bromfiets van Sasja en de gevonden helm. Aan het publiek wordt gevraagd wie Sasja op 12 juli, de dag dat zij verdween, gezien heeft bij het verlaten van haar woning aan de Irislaan in Groningen. Het is onbekend welke kleding zij toen droeg en ook daarover stelt de politie vragen. Bovendien wil de politie weten wie gezien heeft dat de bromfiets in het Sterrebos werd achtergelaten en door wie. Maandagavond is een telefoonteam van de politie de gehele avond bereikbaar voor het aannemen eventuele tips op telefoonnummer 050-5875000 of via het 0800-nummer dat in de uitzending wordt bekend gemaakt. Inmiddels is door de Hoofdofficier van Justitie in Groningen een beloning van 25.000 gulden uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.