nieuws

04 aug 2001, 00:12

Opsporing Verzocht besteed aandacht aan Groningse prositituee

Het AVRO-televisieprogramma Opsporing Verzocht besteed op maandagavond uitgebreid aandacht aan het rechercheonderzoek naar de dood van de straatprostituee Sasja Schenker uit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 34-jarige vrouw werd op dinsdag 17 juli dood in een kanaal aangetroffen. De politie probeert middels het programma nieuwe informatie te krijgen over de kleding van Sasja en over de bromfiets waarmee zij haar woning vijf dagen eerder verliet.
Schenker werkte als prostituee op de tippelzone in de stad Groningen. De vrouw werd naakt in het water aangetroffen en bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. De politie toont tijdens de uitzending kleding, de bromfiets van Sasja en een helm die bij de plaats van het misdrijf zijn gevonden.
De politie werkt met een 25-koppig recherchebijstandsteam aan de zaak. Het is binnen tien jaar de vijfde prostituee die in Groningen dood is aangetroffen. Ook wordt sinds 1998 nog de tippelaarsters Jolanda Meijer vermist. Hoewel de publieke opinie de zaken al geruime tijd over één kam scheert, is er volgens de politie geen enkele aanwijzing dat er verband bestaat tussen de zes gevallen.