nieuws

21 mei 2013, 11:11

Opnieuw grote ontslagronde bij NDC verwacht

Bij de NDC mediagroep, uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, gaat zeer waarschijnlijk weer een groot aantal banen verdwijnen. Dat melden beide noordelijke kranten dinsdag in een interview met de nieuwe topman van het mediaconcern Geert-Jan van der Snoek. Gesuggereerd wordt dat wanneer Van der Snoek morgen in Drachten kennismaakt met de 750 werknemers van NDC, dit voor 250 van hen meteen de laatste ontmoeting met hem zal zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens zowel het Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant zal de aankomende ontslagronde de grootste van de afgelopen jaren worden. Na deze derde afslankmaatregel in de afgelopen drie jaar zullen er bij de NDC mediagroep de helft minder mensen werkzaam zijn dan in begin 2010.

Volgens de nieuwe topman is NDC een te starre organisatie geworden door teveel vaste dienstverbanden en ‘roestige ict’. Het concern heeft nu juist behoefte aan flexibiliteit en daarvoor is een beperkte vaste kern met daaromheen een groot aantal (jonge) freelancers beter geschikt, aldus Van der Snoek.