nieuws

25 jun 2001, 00:12

Opnieuw Alzheimer café in Groningen op 28 juni

Het DementieSteunpunt organiseert, in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Groningen/Drenthe, op donderdagavond 28 juni 2001 het tiende Alzheimer Café. Het Alzheimer Café vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in het Groningse Ontmoetingscentrum Paddepoel aan de Plutolaan 329 (voormalig Bisschop Nierman Centrum).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor het tiende Alzheimer Café is Guillaume Pool uitgenodigd. De heer Pool is vertelkunstenaar en vertelt verhalen van overal vandaan. Pool is ook actief als dichter. Ontlok een lach met een verhaal. Door zelf te gaan vertellen. En daardoor de ander te laten vertellen. Als verteller neem jij het initiatief om daarna de ander de ruimte te geven om zijn verhaal te doen. Dan is het tijd om te luisteren om eventueel weer verder te gaan met jouw verhaal. Verhalen vertellen om verder te kunnen met wat is overgebleven; de restwaarde proberen aan te spreken. Niet uit medelijden, maar uit medeleven.
In juli er is GEEN Alzheimer Café. Na de zomer wordt weer er elke laatste donderdag van de maand een Alzheimer Café georganiseerd (dus op 30 augustus, 27 september, etc.). Het Alzheimer Café is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met of belangstelling heeft voor dementie. Er zal steeds een thema zijn voor een gesprek of een lezing, en er zal ruimschoots tijd zijn om met elkaar in gesprek te komen. Zo kunnen mensen anderen ontmoeten die dezelfde dingen hebben meegemaakt.