nieuws

08 feb 2013, 00:12

Noord-Groningen geteisterd door nieuwe aardschokken

In Noord-Groningen hebben zich donderdagavond en -nacht twee aardschokken voorgedaan. Volgens het KNMI hadden de schokken een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. Het Europese meetstation EMSC spreekt van een beving van 3.6 op de schaal van Richter. De schokken werden in een groot deel van Noord-Groningen en zelfs de stad Groningen gevoeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Opnieuw lopen meetgegevens uiteen. Bekend is dat meetgegevens eerst moeten worden geanalyseerd, voordat de precieze kracht kan worden vastgesteld. Bij de gegevens van het EMSC is dat nog niet gedaan.

Op Twitter komen veel meldingen van bewoners uit Uithuizen, Westeremden en Garsthuizen. "Het hele huis bewoog en mijn bed begon te verschuiven", zegt een bewoonster uit Garsthuizen. Andere Twitteraars laten weten eerst een trilling te hebben gevoeld, die werd gevolgd door een knal.  "Je voelde de beving aankomen."

Na de tweede schok schrijft een Twitteraar uit Kantens: "Goed. Ik slaap niet meer vannacht. Deze tweede was veel heftiger #aardbeving"