nieuws

12 nov 2000, 00:12

Opleiding Scheikunde houdt open huis

De opleiding Scheikunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) opent vandaag haar deuren voor het publiek. Het is in het hele land Open Dag Chemie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bezoekers kunnen tijdens de open dag lezingen volgen en meedoen aan practica. Zo kunnen kinderen zelf schmink maken en zich vervolgens laten schminken. “Het is zaterdag Sint Maarten, dan kunnen ze aan het eind van de dag opgeschminkt met de lantaarn langs de deuren,” zegt studieadviseur G. Zondervan.
Voor de wat oudere kinderen en de volwassenen zijn er lezingen over zonnecellen en vetoplossers die uit aardappels gemaakt kunnen worden. Aan het eind van de dag vindt er een demonstratie brand blussen plaats.
De open dag is bedoeld om leken wat meer inzicht te geven in de chemie. “Bij chemie denken veel mensen vaak aan grote chemische installaties. Wij willen duidelijk maken dat je overal in het dagelijks leven chemische producten tegenkomt”, zegt Zondervan. “Veel producten gebruiken we dagelijks, van voeding en kleding tot benzine en cosmetica.”
De deuren van de opleiding Scheikunde in het Zernikecomplex gaan om 10.00 uur open. Iedereen vanaf vier jaar is welkom. Vorig jaar bezochten zo’n vierhonderd bezoekers de open dag, voornamelijk gezinnen en opa’s en oma’s met kleinkinderen.