nieuws

29 jan 2013, 16:04

Opgepakte man gelinkt aan tweede geweldsdode

De man die vastzit omdat hij wordt verdacht van de gewelddadige dood van een 66-jarige vrouw uit Groningen, wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man. Dat meldde de politie dinsdag. Beide slachtoffers kwamen op de avond van 18 januari door een misdrijf om het leven. De verdachte, 37 jaar oud, woont ook in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanvankelijk dacht de politie dat de incidenten niets met elkaar hadden te maken. ,,Het lijkt er na onderzoek op dat er een verband is tussen beide incidenten'', zegt een politiewoordvoerster.

De 66-jarige vrouw werd op 18 januari levenloos aangetroffen in haar woning aan de Mulderslaan. Sectie bevestigde het vermoeden dat ze door een misdrijf was overleden. De 37-jarige Groninger zat toen al vast. Eerder op de avond werd de 71-jarige man dood gevonden bij een brand in de keuken van zijn woning aan de Waldeck-Pyrmontstraat in Groningen. Agenten concludeerden later dat ook deze man door een misdrijf om het leven was gekomen.

De rechter-commissaris besloot vorige week dat de verdachte veertien dagen in voorarrest blijft. Omdat hij vandaag in zijn cel is aangehouden, wordt de verdachte vrijdag opnieuw voorgeleid. De Groninger zit in volledige beperkingen en mag daardoor alleen maar contact hebben met zijn advocaat.