nieuws

16 mei 2013, 19:07

Opening modelwoning Energiezuinig Wonen Delfzijl

Vanaf vrijdag 17 mei 15.30 uur kunnen belangstellenden terecht in een energiezuinige modelwoning van het consortium Energiezuinig Wonen Delfzijl. Wethouder IJzebrand Rijzebol verzorgt vrijdag om 15.00 uur de officiële opening van deze modelwoning. Lokale bedrijven gespecialiseerd in energiebesparing vormen het consortium. Zij kregen in oktober 2012 de sleutels van de woning van de gemeente met de taak om deze woning energiezuinig te maken. Door het toepassen van verschillende energiebesparende maatregelen veranderde het consortium de woning in een woning met energielabel A (goed zuinig).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De woning gaat het loket vormen voor het consortium, waar belangstellenden terecht kunnen voor advies, offertes of informatie over energiebesparende maatregelen.

De energiebesparende maatregelen die het consortium in de modelwoning heeft toegepast, zijn voor bezoekers zichtbaar gemaakt. De openingstijden van het loket staan kort na de officiële opening op www.energiezuinigwonendelfzijl.nl. Op 17 mei is de woning geopend voor belangstellenden van 15.30 uur tot 18.00 uur.