nieuws

19 jul 2000, 00:12

Op zoek naar meest ‘borstvoedingsvriendelijke’baas

Vrouwen in de provincie Groningen die een kind hebben gekregen en borstvoeding blijven geven, kunnen hun baas nomineren voor de titel ‘meest borstvoedingsvriendelijke baas van de provincie’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wanneer zij tenminste tevreden zijn over de voorzieningen die de baas voor hen heeft getroffen. Want nog lang niet iedere werkgever stelt medewerksters in staat om op hun werk te kolven.
‘Het komt nog steeds voor dat moeders naar de wc moeten om te kolven. Dat is zeer ongelukkig, want heel onhygiënisch’, zegt Martien van den Berg. Zij is landelijk secretaris van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen. Dat is een organisatie van borstvoedingsdeskundigen die vrouwen met borstvoedingsproblemen kunnen helpen.
Volgens de vereniging begint 77 procent van de vrouwen die een kind hebben gekregen met borstvoeding. Maar na drie maanden is daar nog maar 21 procent van over. Dat veel vrouwen vroeg stoppen komt mede omdat werkgevers te weinig rekening houden met de vrouwen, zegt de organisatie. ‘Dat is spijtig, want hoe langer je borstvoeding geeft, des te beter het is voor het kind’, aldus Van den Berg. Daarom organiseert de vereniging in alle provincies nu een wedstrijd ‘meest borstvoedingvriendelijke werkgever’. De winnaar wordt door de borstvoedingsspecialisten in het zonnetje gezet. Wie z’n baas wil opgeven kan een website raadplegen: www.nvl@borstvoeding.nl