nieuws

20 mei 2013, 19:07

Op zoek naar het Groninger ondernemerstalent van 2013

De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden is dé prijs voor jonge ondernemers in Noord Nederland. In november, tijdens de feestelijke finale in Leeuwarden, worden de winnaars bekend gemaakt. Ondernemers , ook uit Groningen, die kans willen maken op deze prestigieuze prijs, kunnen zich

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

nu aanmelden via de website www.jongeondernemersprijs.nl. Wie niet zelf wil meedingen, maar wel een geschikte kandidaat kent, kan nu via www.jopspotter.nl jonge ondernemers tippen aan de organisatie. In 2012 ging de prijs naar DirkJan Huizingh, eigenaar van Peperzaken uit Groningen.

Traject Deelname aan de Jonge Ondernemersprijs levert naast een titel veel publiciteit op. Gedurende het hele traject daagt JOP de kandidaten uit om over zichzelf en hun bedrijf na te denken. Na selectie van de  finalisten in september doorlopen ze diverse workshops op het gebied van imagostyling, presentatietechnieken en krijgen ze een mediatraining.De jury brengt een bedrijfsbezoek en de finalisten verdedigen een pittige businesscase. Tijdens de finale avond presenteren zij zichzelf op het podium aan het publiek. Naast dé Jonge Ondernemersprijs en de drie provincieprijzen, reikt de jury een  aanmoedigingsprijs uit aan de ondernemer die  een extra duwtje in de rug kan gebruiken.

De selectiemomenten Tot 15 juni kunnen ondernemers uit Friesland, Groningen en Drenthe zich via de website inschrijven voor deelname aan de JOP 2013. Uit deze inzendingen worden per provincie 6 kandidaten, dus in totaal 18 halve finalisten geselecteerd. Deze halve finalisten presenteren zich op 3 september tijdens de kick-off voor de JOP-jury. Hierna gaan 6 kandidaten, 2 per provincie, door naar de finale van de JOP 2013. Daarnaast wordt een wildcard uitgereikt aan een veelbelovende kandidaat. De finalisten ontvangen de jury in hun bedrijf tijdens een bedrijfsbezoek en verdedigen dan de businesscase. De finale vindt dit jaar plaats in Leeuwarden. De 6 (of 7) kandidaten presenteren zich hier opnieuw. Tijdens de finaleavond wordt per provincie één winnaar gekozen. En een van deze drie winnaars wint ook dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2013.

Nieuwe juryleden JOP De jury van de JOP bestaat uit zes succesvolle mensen, die hun sporen hebben verdiend in onder andere het bedrijfsleven.. Bertina van den Berg, zakenvrouw van het Noorden 2012, en Dirk-Jan Huizingh, winnaar JOP 2012 zijn onlangs toegetreden tot de jury van de JOP.

Over de JOP De Stichting Dé Jonge Ondernemers Prijs (JOP) is in 2002 opgericht door het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, Jonge Bedrijven Netwerk Fryslan en Jonge Bedrijven Netwerk Drenthe. Met het uitreiken van deze prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe een extra stimulans geven. De prijs geeft de winnaar de erkenning als jonge ondernemer. Bovendien onderscheidt hij of zij zich hiermee van andere ondernemers.