nieuws

09 mei 2001, 00:12

‘Oosterpark-slachtoffer’ Sjon Lammerts dagvaardt Wallage

Burgemeester Wallage van Groningen is gedagvaard door het vroegere SP- Statenlid Sjon Lammerts, slachtoffer van de Oosterparkrellen van 1997. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sjon Lammerts stelt de gemeente Groningen aansprakelijk voor alle door hem geleden materiële en immateriële schade. Lammerts leed de schade tijdens de Oosterpark-rellen in de nacht van 30 op 31 december 1997. De SP-er werd toen belaagd door een grote groep jongeren. Beelden van de belegering gingen de hele wereld over en zouden uiteindelijk leiden tot het vertrek van burgemeester Ouwerkerk, de Hoofdofficier van Justitie en de Hoofdcommissaris van politie. Dit omdat de overheid veel te traag reageerde op de rellen.
Maar voor Lammerts is de affaire nog steeds niet afgelopen en daarom dagvaart hij zowel de gemeente inde persoon van burgemeester Wallage als de Regiopolitie Groningen. Daarbij gaat het Lammerts niet zo zeer om een financiële schadevergoeding als wel om een schuldbekentenis van gemeente en politie.