nieuws

30 aug 2001, 00:12

Oost-Gronings bedrijf neemt nu ook binnenlandse telegramdiensten van KPN over

Een bedrijf gevestigd in het oost-Groningse Alteveer gaat vanaf 1 september ook het binnenlandse telegramverkeer van KPN voortzetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het telegramverkeer blijft bestaan in Nederland. Dit in weerwil van het feit dat KPN vrijdag 31 augustus na 150 jaar officieel afscheid neemt van het telegram. Dat gebeurt in Den Haag waar directeur Minderhout van KPN officieel het allerlaatste telegram dat ooit in Nederland wordt verstuurd aanbiedt aan het Museum voor Communicatie. Maar deze lang van tevoren geplande handeling blijkt voorbarig. Want een Gronings bedrijf, dat onlangs al aankondigde telegrammen naar het buitenland te zullen blijven verzorgen, heeft nu besloten ook de binnenlandse telegramdienst voort te gaan zetten. Het betreft het in Alteveer gevestigde bedrijf Unitel dat vorige maand zo veel reacties kreeg op haar initiatief om buitenlandse telegrammen te blijven versturen, dat men besloten heeft het telegram-verkeer in het binnenland voort te zetten als KPN er mee stopt.
‘Er blijkt kennelijk toch wel markt voor te zijn, want we hebben honderden verzoeken van particulieren en instellingen gekregen of we ook binnenlands telegrammen willen blijven versturen’. Voor de nieuwe dienst heeft het bedrijf vijf nieuwe medewerkers aangetrokken en contracten afgesloten met koeriersdiensten in heel Nederland., ‘We leven in een tijd van email en fax. Maar er zijn nog erg veel mensen die dat niet hebben. Maar bovendien is de attentiewaarde van een telegram veel hoger, en dat is ook handig voor juridische kwesties, zoals aanmaningen’, zegt directeur Rob van Hoof. Bovendien kunnen mensen ook via internet een telegram bestellen.