nieuws

13 mei 2001, 00:12

OOG Radio neemt heft in eigen handen

OOG Radio laat in de maanden mei en juni veel van zich horen. Door verschillende ludieke acties hoopt de zender geld in te zamelen om de zomermaanden te overbruggen. De activiteiten zijn afgelopen woensdag van start gegaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De financiƫle toekomst van de lokale nieuwszender ziet er weinig rooskleurig uit. Dat heeft onder meer te maken met teruglopende reclame-inkomsten. Dit najaar beslist de gemeenteraad over een mogelijke subsidie, maar daar wil OOG Radio niet op wachten. Door een grootscheepse promotiecampagne wil de zender maatschappelijke en publieke steun verwerven. Met het geld dat de acties oplevert hoopt OOG Radio te zomermaanden te kunnen overbruggen.
In tegenstelling tot OOG TV, krijgt OOG Radio geen structurele subsidie van de gemeente. Wel nam de gemeente eind vorig jaar de schulden van de radiozender voor haar rekening en kreeg OOG Radio een eenmalige bijdrage van fl 75.000. Voorwaarde voor deze bijdrage was dat de radiozender met een reddingplan zou komen dat inmiddels op tafel ligt.