nieuws

23 sep 2001, 00:12

Ontwerpers tonen eerste varianten voor een Nieuwe Grote Markt

Dinsdag 25 september wordt een tip van de sluier opgelicht en wordt iets duidelijker welke kant het op kan gaan in de discussie over een vernieuwde Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanstaande dinsdag 25 september ontstaat er een heel klein beetje meer duidelijkheid over de vraag hoe een vernieuwde Grote Markt er in de toekomst eventueel uit zou kunnen zien. Dan krijgen de leden van het Grote Markt Forum de eerste modellen te zien die een beeld trachten te geven van hoe de Grote Markt vernieuwd zou kunnen worden. Deze modellen zijn snel gemaakt, na de laatste bijeenkomst van het Forum op 4 september. Stedenbouwkundigen van de gemeente Groningen hebben meteen daarna samen met zes bekende architecten zo veel mogelijk van de suggesties verwerkt die door de leden van het Forum werden gedaan.
De modellen die aan de hand daarvan nu zijn gemaakt hebben nog lang niet de status van plan. Maar wel zijn ze gemaakt om de discussie te vergemakkelijken. Ze werken als een soort visualisatie van denkrichtingen, die uiteindelijk wel degelijk moeten leiden tot concretere voorstellen van het Forum Zoals al eerder gemeld is het Forum bijna net zo verdeeld als de bevolking van Groningen over de vraag hoe de nieuwe Grote Markt er uit moet gaan zien. De leden van het Forum krijgen dinsdag aan de ene kant een model met forse bebouwing en heel veel activiteiten. Aan de andere kant een rustiger variant. Dit zijn twee uitersten, waarbinnen nog andere varianten tot de mogelijkheden behoren.