nieuws

23 apr 2001, 00:12

Ongenode gasten op feestje Boteringestraat met visite op de vuist

Ongenode gasten hebben feestgangers tijdens een partijtje in de Nieuwe Boteringestraat een onvergetelijke avond bezorgd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Nieuwe Boteringestraat in Groningen heeft de politie zondagavond twee mannen in de leeftijd van 31 en 22 jaar aangehouden. Beide broers waren afgelopen vrijdagavond, tijdens een feest, gesignaleerd in een kamerverhuurbedrijf aan de Bloemsingel in Groningen, terwijl ze niet waren uitgenodigd. Enkele bezoekers hadden beide mannen in het gebouw rond zien lopen, waarbij ze op een gegeven moment uit een kamer kwamen. Later op de avond bleek dat verschillende kamers waren doorzocht en dat er onder andere een computer was verdwenen.
Zondagavond zagen enkele kamerbewoners de mannen weer in het gebouw lopen. Ze werden aangesproken en vertelden dat ze bij iemand op bezoek wilden gaan. De bewoner van de kamer waar beide broers op bezoek wilden bleek hen echter niet te kennen. Daarop werden de mannen meegenomen naar een gemeenschappelijke ruimte. Daar ontstond echter een vechtpartij waarbij beiden kans zagen te ontkomen. Tijdens de vechtpartij bedreigde één van de broers een bewoner met een mes en werd een andere bewoner met een stuk hout geslagen. De gewaarschuwde politie wist de verdachten op basis van het signalement op te sporen. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.