nieuws

19 apr 2001, 00:12

Ondeugende liedjes in Pepergasthuis

De Groningse VVV Stad organiseert op tweede paasdag een begeleide wandeling door de stad, met na afloop een bijzonder concert met muziek uit de 16 de en 17 de eeuw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

La Bella Franceschina bestaat uit Wiene van Hattum, sopraan, Lammert Tiesinga, bariton, Jan van Dijk, luit en Sanne Vos, blokfluit. Jan van Dijk studeerde gitaar aan het Groninger conservatorium en specialiseerde zich later in het bespelen van de luit. Sanne Vos studeert blokfluit een het conservatorium in Utrecht. Wiene van Hattum en Lammert Tiesinga hebben een rijke zangervaring bij diverse ensembles en koren.
Het ensemble zal lichte muziek laten horen die vaak nauw is verweven met de volksmuziek. Op het programma staan Nederlandse, Engelse en natuurlijk romantische en ondeugende Italiaanse liedjes, zoals “La Bella Franceschina”, de jonge vrouw die eigenwijs de stem van haar hart volgt.
Het muzikale ‘toetje’ van de wandeling begint om kwart over drie ’s middags in de Pepergasthuiskerk. De wandeling zelf begint om twaalf uur. Daarvoor is opgave voor zaterdag 14 nodig, want er kan maar een beperkt aantal lopers mee.