nieuws

04 dec 2001, 00:12

Onderzoek naar ontucht bij kinderdagverblijf in Groningen

De Regiopolitie Groningen is begonnen aan een onderzoek naar ontucht op een kinderdagverblijf in Groningen. In verband met het onderzoek is een 32-jarige medewerker van het kinderdagverblijf geschorst. Het is de tweede keer dat een medewerker van een kinderopvang wordt verdacht van ontucht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een ouder van een 3-jarig kind uit Groningen heeft maandag aangifte van ontucht bij haar kind gedaan bij de politie. Het kind bezoekt een kinderdagverblijf aan de Lindenhof in Groningen. Naar aanleiding van de aangifte en het ingestelde politieonderzoek is een 32-jarige medewerker van het kinderdagverblijf door zijn werkgever geschorst. De betrokken medewerker is sinds april 2001 werkzaam in de crèche. De ouders van de kinderen die het kinderdagverblijf bezoeken zijn met een brief op de hoogte gesteld over het onderzoek. Zij zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Ook het bestuur, directie en personeel zijn op de hoogte gebracht. De betrokken hulpverleningsinstanties, politie en openbaar ministerie hebben het zogeheten zedenprotocol in werking gezet. Dit protocol is bedoeld om maatschappelijke onrust zoveel mogelijk te beperken en de direct betrokkenen zo goed mogelijk te informeren.
Het is de tweede keer dit jaar in Groningen dat er sprake is van mogelijke ontucht in een kinderdagverblijf. In juni deden ouders van kinderen op het kinderdagverblijf DoReMi aangifte tegen een 33-jarige medewerker. Deze verdachte heeft inmiddels bekend met meerdere kinderen ontuchtige handelingen te hebben gepleegd. Justitie sluit niet uit dat het gaat om tien gevallen met jonge meisjes. De man wordt er van verdacht ernstige vormen van ontucht te hebben gepleegd, waaronder seksuele penetratie bij de slachtoffertjes.