nieuws

04 jan 2001, 00:12

Ondernemer Hoendiep pleit voor zonnepanelen op platte daken

Bestuurslid D. Boonstra van bedrijventerrein Hoendiep gaat proberen zijn Groningse collega- ondernemers warm te krijgen voor zonne-energie. Boonstra, zelf een groot voorstander van groene stroom, pleit voor het plaatsen van zonnepanelen op zoveel mogelijk Groninger bedrijven met platte daken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de winkeleigenaar zijn de panelen daar makkelijker installeren dan op particuliere daken. Bovendien is er meer ruimte, zodat de panelen goed op de zon kunnen worden afgesteld.
De enige belemmering die hij ziet is het prijskaartje: ,,Zonnepanelen zijn vooralsnog behoorlijk duur. De terugverdientijd van een investering is zo’n dertig jaar. Ik vrees dat ondernemers dat wel erg lang vinden.’’
De gemeente is in ieder geval geïnteresseerd in het plan van Boonstra. Ook de Nederlandse vereniging voor Energie en Milieu (NOVEM) heeft te kennen gegeven interesse te hebben. Boonstra hoopt daarnaast ook energiebedrijven als Nuon en Essent, die veel aandacht besteden aan groene stroom, voor zich te winnen.
Hij broedt nu op een goed bedrijfsplan om aan de ondernemers met platte daken voor te leggen.