nieuws

07 nov 2000, 00:12

Ondernemende Groningers starten bijzonder duik-bedrijf

In Groningen is een voor het Noorden unieke onderneming van start gegaan. Het gaat om een bedrijf dat zich specialiseert in duik-instructies en dat hoopt te voldoen aan de toenemende vraag naar duik-lessen. Steeds meer Groningers gaan tijdens verre vakanties in exotische oorden duiken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na jarenlage ervaring te hebben opgedaan in het geven van duiklessen, in zowel binnen als buitenland, groeide bij Hans Hijlkema en Johan Stegmeijer het idee om meer te gaan doen met het enthousiast maken van mensen voor de duiksport. Veel mensen denken nog steeds dat duiken alleen is weggelegd voor de rijkere categorie mensen, aldus de initiatiefnemers. Voetballen of hockey lijkt volgens hen misschien goedkoper, maar is gebaseerd op een jaarafschrijving minstens zo duur en soms veel duurder, zo redeneren ze.
Om mensen over de drempel heen te helpen biedt hun ‘Kontiki Diving’ een "INTRODUKTIE LES SPORTDUIKEN" In ca twee uur laten ze de belangstellenden kennis laten maken met de duiksport. Ca 15 minuten video en daarna ca 1.5 uur onder water. ‘Zo maakt de belangstellende pas echt mee wat de vrijheid onder water is. Net als in de ruimte geheel gewichtloos zwevend in het water’, aldus Hans en Johan.
Al twee jaar verzorgen ze het duikintroductie-gedeelte van de KAPPA GRAHPIC BOARD sportdag. Ieder jaar worden ca 60 belangstellenden door hen begeleid Meer informatie op hun website: http://www.dive.to/kontiki