Nieuws

OM zet flexflitser in: 24/7 controles op maximumsnelheid

Om de verkeersveiligheid in Groningen te vergroten zet het Openbaar Ministerie een flexflitser in. Deze mobiele flitsplaat controleert 24 uur per dag op maximumsnelheid. De paal staat sinds woensdag zo’n twee maanden lang op de Hereweg in Meeden, verkast daarna naar de Westerstraat in Ter Apel en vervolgens naar de Paterswoldseweg in Groningen. De flitspaal blijft wisselen tussen deze drie locaties.


Leestijd: 1 minuut

De flexflitser komt eerst in Meeden te staan, ter hoogte van Hereweg 277. Dit is aan de oostkant van Meeden, binnen de bebouwde kom op de doorgaande weg richting Westerlee. Op dit deel van de Hereweg wordt vaak te hard gereden. Ook gebeuren er regelmatig ongevallen. Fietsers en auto’s delen de rijbaan en er is een bushalte waar mensen oversteken.

Een tweede locatie van de flexflitser is de Westerstraat in Ter Apel, ter hoogte van huisnummer 158. Op het deel tussen de Viaductstraat en de komgrens Ter Apel/Nieuw Weerdinge vinden relatief veel verkeersongevallen plaats en wordt regelmatig te hard gereden. 

Paterswoldseweg in Groningen

De derde locatie is de Paterswoldseweg in Groningen, ter hoogte van de fietsoversteek Lepelaar nabij de woonwijken Ter Borch en Hoornse Meer. De snelheid wordt op dit wegdeel regelmatig overschreden en er hebben in het verleden enkele ongevallen plaatsgevonden. Handhaving verhoogt de veiligheid van de fietsoversteek.

De flexflitser controleert 24 uur per dag de maximumsnelheid. De flitspaal staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek, wordt daarna verplaatst en keert later terug. Met dit initiatief kan relatief eenvoudig op meerdere plekken in de provincie gecontroleerd worden op de snelheid


Met de flexflitser verwachten de provincie, het OM, de politie en gemeenten dat meer bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden en dat de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers verbetert.

Ook flitspaal op provinciale wegen

Sinds januari 2023 rouleert eenzelfde mobiele flitspaal op de provinciale weg tussen Grijpskerk en Sebaldeburen (N388), Kropswolde (N386) en de wijk Lewenborg (N360).