nieuws

26 jun 2001, 00:12

Oldtimers op spoortraject tussen Winschoten en Nieuweschans

De acute problemen bij vervoerder NoordNed lijken opgelost. Vanaf dinsdag rijden er weer treinen tussen Nieuweschans en Winschoten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ruim een week reden er noodgedwongen bussen op het traject. Dertig treinstellen waren in reparatie bij onderhoudsbedrijf RailNet, zodat er geen materiaal overbleef om op de route in te zetten.
NoordNed heeft nu van de NS zes veertig jaar oude diesel/elektrische treinstellen gekregen die tijdelijk inzetbaar zijn op het bewuste traject. Het vervoersbedrijf zegt blij te zijn met deze oplossing, maar stelt ook nadrukkelijk dat ,,de problemen niet voorbij zijn.'' Begin september gaan de oldtimers waarschijnlijk terug naar de NS.
Bovendien voldoen de oude treinstellen niet aan de eisen die het vervoerscontract van NoordNed met de provincies Friesland en Groningen stelt. Dat gaat uit van treinen met 'meer uitstraling en comfort dan de oude stellen', zoals NoordNed het omschrijft. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden om toch ook nieuwe treinstellen op de noordelijke rails te krijgen. Daarover wordt met de provincies overlegd.