nieuws

06 sep 2000, 00:12

NoordNed komt vanaf vandaag contract met provincie na

De noordelijke vervoersmaatschappij NoordNed rijdt vanaf maandag met voldoende treinen om het contract met de provincie na te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vervoerder werd eerder door de provincie Groningen beboet omdat er niet genoeg treinstellen beschikbaar waren om de contractueel vastgelegde capaciteit van 2840 zitplaatsen aan te kunnen. NoordNed kreeg hiervoor een penitentie van ruim 350 duizend gulden opgelegd.
De vervoersmaatschappij beschikt nu over 44 treinstellen. Over de opgelegde boete voor de afgelopen maanden heeft de organisatie de provincie om een gesprek verzocht.
Verkeersgedeputeerde T. Musschenga (CDA) is zeer tevreden over de moeite die NoordNed zich heeft getroost om de afspraken nu toch na te komen. ,,Ik heb met genoegen kunnen constateren dat de treinen groot genoeg waren en op tijd reden’’, aldus Musschenga. ,,Ik had eigenlijk ook nooit anders verwacht van NoordNed.’’ Op eventuele gesprekken die de provincie met de vervoerder gaat houden over de oplegde boete wil de gedeputeerde echter nog niet voor uit lopen.