nieuws

10 aug 2000, 00:12

Noordierse kinderen van invalide politiemensen beleven tijd van hun leven

Een groep kinderen van tijdens de Noordierse burgeroorlog gehandicapt geraakte politiemensen bezoekt deze week ons land. De International Police Associaton (IPA), een instantie van politiepersoneel, stelde een programma samen dat de kinderen de kans geeft bezig te zijn met sport en tevens Nederland te verkennen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De IPA hoopt dat de jeugd van tien tot zeventien jaar oud even de gespannen sfeer in eigen land achter zich kan laten. De veertien kinderen en hun vier begeleiders trokken woensdag door de stad en provincie Groningen. Ze bezochten het internationale politiepettenmuseum in Slochteren en later op de dag bracht de groep een bezoek aan een kartcentrum in Groningen.
Gary Hazelton (15) stapte op de Groningse kartbaan achter het stuur van een klein racewagentje. ‘We hebben een geweldige week. Vliegen met helikopters, leuke mensen ontmoeten en nu weer lekker racen’, zegt hij met een onvervalst Noordiers accent.
De week is mogelijk gemaakt door vrijwilligers uit Noord-Holland, Friesland en Groningen. ‘De vaders van deze kinderen bezochten Nederland al eerder’, aldus voorzitter H. Buurma van de Groningse IPA-afdeling. ‘Politiemensen hebben onderling een sterke band’.
IPA-bestuurder R.A. Kattouw uit Den Helder is deze week met de kinderen op pad. ‘De oorlog in Noord-Ierland legt een zware last op ouders en kinderen. Als je dan ziet dat ze na een paar dagen al veel vrijer zijn, dan is de week geslaagd’.