nieuws

20 aug 2001, 00:12

Noorderzon trekt duizenden muziek- en theaterliefhebbers; vanavond ‘Los Bomberos’

Het Noorderzon-festival is dit weekend onder ideale weersomstandigheden helemaal op stoom gekomen. Vele duizenden bezoekers namen een kijken en genoten van muziek, theater of van het kuieren over het festival-terrein. Voor vanavond is er een optreden van Los Bomberos gepland, dat zorgt voor swingende zuid-Amerikaanse muziek. De groep vervang ‘Belije Noch’ dat in verband met ziekte van een medewerker niet kan optreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen vrijdagavond al is het Noorderzon Festival weer van start gegaan in het Noorderplantsoen in Groningen. Prachtig weer en een lekker sfeertje op het terrein, met veel mensen die een voorstelling willen zien of gewoon even een kijkje komen nemen in het park. De eerste grote voorstelling op de vrijdagavond was van het New Yorkse dansgezelschap MOMIX met 'Momix in Orbit'. 'Momix in Orbit' was ook nog te zien op zaterdag 18 en zondag 19 augustus.
Op maandag 20 augustus, vanavond, zou op het Losse Pols Podium Belije Nochi optreden om 22.30 uur. Dit kan helaas niet doorgaan i.v.m. een ziekenhuisopname. In plaats daarvan treden Los Bomberos op. Los Bomberos zorgen voor swingende 'Buena Vista' Cubaanse en Latin dansmuziek door Rob Zwaving (zang/gitaar), Tole Emmelot (gitaar/zang/fluit), Harrie van Lier (bas), Choco Ramirez (percussie) en Frank de Jong (timbales).