nieuws

21 aug 2001, 00:12

Noorderzon: geruchten over uitverkochte kaartjes ‘onzin’

Het gaat goed met het Groningse Noorderzonfestival. Maar er is één probleem: er doen geruchten de ronde dat voorstellingen op het grote podium uitverkocht zouden zijn. ‘Onzin!’, aldus een woordvoerder. Voor de prachtige voorstelling van vanavond, bijvoorbeeld, zijn nog wel degelijk kaarten beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de voorstellingen die deze week op het grote openluchtpodium plaatsvinden op de Speelweide, zijn nog ruim voldoende kaarten beschikbaar. En dit ondanks de hardnekkige geruchten die altijd de ronde schijnen te doen dat alle voorstellingen op Noorderzon zijn uitverkocht.
Op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus speelt op het grote podium de International Double Bill. Dit zijn twee voorstellingen voor één kaartje (prijs ƒ 25,-). Voor de pauze speelt Chris Lynam; na de pauze zullen Paul Morocco en consorten het publiek versteld doen staan. Aanvang: maandag 20 augustus 21.30 uur, dinsdag 21 en woensdag 22 om 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Kiosk aan de rotondevijver op het festivalterrein. Niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang nog aan de tent verkocht. De Kiosk is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur.
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling 'Discothèque' van KUNG FU. Een groot succes op Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 en op het Over het IJ Festival in Amsterdam onlangs. Kaarten kosten ƒ 25,-. Met Stadjerspas krijgt u een korting van ƒ 10,- bij aanschaf van een toegangskaartje voor deze voorstelling.
Als Chris Lynam optreedt, zou hij eigenlijk een wapenvergunning moeten hebben. Gemeengevaarlijk is hij. Niet voor niets wordt hij 'The Beast of Comedy' genoemd. Maar wees niet bang, hij wil alleen maar spelen! Met groot succes stond hij reeds in het voorprogramma van The Rolling Stones, Bryan Adams en Bob Dylan. Hij was de grote uitsmijter op Theaterfestivals in Montreal, Edinburgh en Montreux.
PAUL MOROCCO - OLÉ
Als u zich ooit heeft afgevraagd wat het verband is tussen ping pong en flamenco, Tai Chi en tennis, liefde en grapefruits, dan is OLÉ de juiste show voor u. Jongleren en flamenco gitaren is misschien een ongebruikelijke combinatie, maar, - met wat blues, rock & roll en heavy metal als extra ingrediënten - vormen zij de essentie van deze voorstelling.
Zie ook: www.paulmorocco-ole.com
KUNG FU - Discothèque
Iedereen die ooit in een discotheek is geweest (of daar nog steeds komt....) herkent de typische sfeer die daar hangt. Broeierig, opwindend, goeie muziek, dansen, drinken, maar soms ook nietszeggende gesprekken en komische situaties. Deze voorstelling is een combinatie van al deze dingen en geeft, mede door een combinatie van goed acteerwerk en live-beelden op een groot projectiescherm een goed beeld van het opwindende mini-universum van de dansvloer. De jonge acteurs werden onder andere gecast in discotheken en op party-events. Ook het tekstmateriaal werd verzameld in het nachtleven. Met behulp van verborgen microfoons en videocamera's werden op fuiven en party's gesprekken opgenomen. Flarden tekst die later gesampled werden tot bruikbare theatertekst.
Zie ook: www.kungfus.com