nieuws

26 jul 2001, 00:12

Noordelijke sporttalenten naar jeugd-olympiade

Vanaf maandag 23 juli t/m donderdag 26 juli worden in het Spaanse Murcia de 6e Europese Jeugd Olympische Dagen (EJOD) georganiseerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Circa 2000 atleten uit 48 landen zullen het tegen elkaar opnemen in 10 verschillende takken van sport. De EJOD is eigenlijk de Olympische Spelen in het klein met - evenals op de echte Olympische Spelen - een openingsceremonie, een Olympische vlam en vlag, een Olympisch dorp en natuurlijk bronzen, zilveren en gouden medailles. Namens Nederland zullen er zo'n 50 jonge, talentvolle sporters aan dit 2-jaarlijkse evenement deelnemen waarvan er 6 uit Noord Nederland afkomstig zijn. Het gaat hierbij om:
Maarten van Baardwijk (16) - Assen - Atletiek (800 m.) Annemarie Schulte (16) - Dalerveen - Atletiek (400 m.) Berber van den Berg (16) - Heerenveen - Turnen Henk Grol (16) - Veendam - Judo (tot 66 kg) Kirsten van Goor (15) - Assen - Volleybal Mirelle Overweg (16) - Appingedam - Volleybal
Daarnaast zitten er in het begeleidingsteam van deze delegatie ook nog 2 Noordelingen nl. turntrainster Rietje Bijlholt (Groningen) en judocoach Veronique Akkermans (Sneek). Het Olympisch Steunpunt Noord Nederland (OSNN) is er trots op te kunnen zeggen dat 3 van de geselecteerde sport-talenten deel uitmaken van de door het OSNN gecoördineerde talentencentra voor Noord Nederland zoals het Talentcentrum Atletiek Noord Nederland en de Turnschool Heerenveen. In het verleden zijn talloze talentvolle Nederlandse sporters internationaal doorgebroken op de EJOD zoals Corrie de Bruin, Pieter van den Hoogenband, Wieteke Cramer en Bram Som. De EJOD is een internationaal zeer sterk bezet (junioren)evenement dat voor veel sporters een grote stimulans zal zijn op weg naar de (inter)nationale seniorentop.