nieuws

19 sep 2000, 00:12

Noordelijke kijkers willen geen seks op ‘hun’ kabelkrant

Honderden boze telefoontjes van gepikeerde kijkers hebben er toe geleid dat een erotisch spotje van de noordelijke kabelkrant Nieuws-tv is verbannen. De directie zwichtte uiteindelijk onder de vele afkeurende telefoontjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie maanden lang kregen de Noord-Nederlandse kijkers na elf uur ’s avonds blote vrouwen op hun scherm die met smachtende blikken de kijkers probeerden te verleiden om 06-lijnen te bellen.
,,Mensen vinden seks best, maar niet op hun lokale kabelkrant’’, evalueert directeur G. Ardesch. Hij had niet verwacht te worden overspoeld door zoveel negatieve reacties. ,,Aan de winsten van de telefoonexploitant af te meten voorzag de advertentie toch in een behoefte’’, grinnikt Ardesch. De 06-uitbater zag zijn opbrengsten in de noordelijke contreien explosief stijgen sinds de uitzending van het spotje. ,,Vooral Emmeloord en Urk gaven massaal gehoor aan de oproep de sekslijn eens te bellen’’, weet de directeur.
Met het weren van het seksspotje loopt de noordelijke kabelkrant enkele tonnen per jaar mis. ,,Maar de waardering van de kijkers is in deze belangrijker dan grof geld’’, vindt Ardesch. De kabelkrant kent in heel Noord-Nederland bijna een half miljoen kijkers per dag.